1. Hjem
  2. Turutstyr for fleire - HC-utstyr til utlån
 Turutstyr for fleire - HC-utstyr til utlån - headerbilde

En del utstyr for tur er både kostbart å skaffe seg, krever stor lagringsplass og det er ikke det en bruker daglig.  Og en trenger ikke eie alt selv, en kan låne. Frilager har nå 10 henteplasser, pluss 3 sesongbaserte hentesteder, der en kan låne ulikt utstyr som rullatorer, vogner, rullestoler, sykler, kajakk, skilator, kjelker blant annet. På Frilager.no får en oversikt og det er der en bestiller utstyret. Du bestiller og får kode til lås.

Siste tilskudd til ordningen er vogn og rullatorer med ballongdekk, som en kan bruke på Solastranda. I samarbeid med Statsforvalter, Miljøvernavdelingen har Frilager og Jæren Friluftsråd fått plassert utstyret i eget rom i servicebygget- toalettbygget ved Solastranda.    
Frilager – ansvar for utstyr
Statsforvalter – gitt midlertidig dispensasjon for ett område på Solastranda*
Jæren Friluftsråd – stiller med rom for utstyr.

På bildet ser du Anne Brit Sæter Hellestø, primus motor for satsing på HC-tilbud i Frilager, og Øystein Dahle, våt, men nesten fattet, daglig leder i Jæren Friluftsråd, teste vogn som kan brukes på sandflate og ut i sjøen – NB ballongdekk flyter. 
* De fleste av sandstrendene på Jæren ligger i Jærstrendene landskapsvernområde. Det er et tøft, men sårbart landskap, med ferdselsregler. Derfor må hver enkelt søke om dispensasjon for å til dømes få bruke enkelte hjelpemidler på tur der. Nå har Statsforvalter gitt en prøvetillatelse/dispensasjon på to år for bruk av ett avmerket område på Solastranda. Det betyr at en ikke trenger søke om dispensasjon selv, for det området.  For Ølbergstranda er det ikke nødvendig å søke siden den ligger utenfor verneområdet.