1. Hjem
  2. Ølberg camping

 Velkommen til Ølberg camping

Det eneste som skiller deg fra havet er en sandstrand og sanddynene.

Jæren Friluftsråd er ansvarlig for driften av Ølberg Camping, som er en sommercamp med sesong fra 10 mai til 30. august.  Døgnvakt i perioden 15. juni til 15. august og i helgene.  
Vi har ikke merket opp felt for campingenheter og ber om at du tar hensyn til regelen om 4 meter til neste campingenhet, når du plasserer vogn, bobil eller telt. Om du har ett lite telt kan det være fine plasser i kollen opp mot skogen. Eller kanskje du ønsker å bruke hengekøye mellom trærne i skogsbrynet - med utsikt over havet? 

Hytter   Telt Bobil Campingvogn     Priser

Ølbergstranda er en populær badestrand og et flott utgangspunkt for turer langs sjøen. Siden denne stranda ligger litt i le for de største bølgene langs Jærkysten er det mange familier som foretrekker å bruke denne stranda. De flotteste dagene kan det være mange glade folk og trafikk her.

Lekeplassen er åpen for alle. Sanddynene er sårbare for slitasje, derfor ber vi om at en ikke hopper og aker i dynene, vi trenger vegetasjonen der for å holde sanden på plass.

Kyststien går gjennom campingplassen.  Det er en merket tursti som du kan følge sørover mot Vigdel eller nordover mot Rege og Solastranda. Du får kartskisse utlevert ved ankomst. 

Ølberg havn er en aktiv fiskerihavn, kystfiskerene bruker havna, ta hensyn til dette når du tusler rundt og ser på livet. Ikke la barn leke med utstyr som kan være lagret på kaia. Flere selger ferdig kokt krabbe i området.

Ønsker du å fiske selv kan du gå langs bergene og prøve lykken - husk redningsvest.

Sykkelturer på Jæren - se Jærruta her er det satt opp turforslag og link til utleie av e-sykkel. 

Adkomst:

Ølberg ligger i Sola kommune. Du finner riksvei 510 og følger skiltanvisning til Ølberg camping.

Koordinater:
Latitude: 58 52'7.63"
Longitude: 5 33'59.05"

Besøksadresse:

Ølberg Havnevei, 4045 Tjelta
Telefon: +47 907 84 849
E-post: olberg@jarenfri.no

Postadresse:

Jæren Friluftsråd, Nikkeveien 4, 4313 Sandnes
Telefon: 51 66 71 70